2024. május 9. - Gergely

Többszáz tűzoltó a Hősök terén

Közel 750 tűzoltó tesz ünnepélyesen esküt a Hősök terén szombaton, így az újonnan belépőkkel biztosítva lesz a heti 48 órás munkahét megtartása - mondta Tatár Attila altábornagy, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője.
2008. június 29. vasárnap 09:59 - Hírextra
Az év második felétől már nem lesz túlmunkaigény, tartani tudják majd 48 órás munkahetet. Az első félévben végzett túlórákat kifizetik, ugyanis erre most már rendelkezésre áll a szükséges anyagi fedezet. Korábban a tűzoltók heti munkaideje 54 óra volt.

A 35 évnél fiatalabb férfiak két hónapnyi elméleti és két hónapnyi gyakorlati kiképzésen vettek részt, majd a július 5-i ünnepélyes eskütételt követően az ország 80 tűzoltóságán kerülnek állományba.
Magyarországon mintegy nyolcezer hivatásos tűzoltó van állományban, ebből a "vonulós", vagyis a tényleges mentési munkában résztvevő lánglovagok létszáma eléri a 6.500-at. Országszerte 112 tűzoltóságon teljesítenek szolgálatot, ebből 95-nek van vonulós egysége.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását