2024. április 30. - Katalin, Kitti

Negyedmilliárdos büntetés

Mintegy negyedmilliárd forintnyi bírságot szabtak ki a hatóságok a húsvéti időszakban elvégzett élelmiszerellenőrzések nyomán - közölte a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal. A hatóságok mintegy 13.700 helyen végeztek ellenőrzést és 119 ezer élelmiszerté
2007. április 23. hétfő 10:04 - Hírextra
Ennek során 2.881 esetben bírságoltak, azaz csaknem minden ötödik ellenőrzés végződött bírságolással, melyek végösszege 239 millió 964 ezer 258 forint volt. Összehasonlítva az előző, 2006 évi húsvéti ellenőrzési adatokkal, a bírságok száma gyakorlatilag azonos, összege azonban csökkent. Előző évben 2.964 bírság kiszabására került sor, 344 millió Ft értékben.

A hatóságok továbbra is jelentős számú hiányosságot fedeztek fel, de összességében a helyzet kismértékű javulásáról számoltak be.

Az ellenőrzések középpontjában elsősorban a füstölt sonka, lapocka, tarja, és egyéb pácolt, füstölt, füstölt-főtt, lángolt érlelt, sütött húsok, továbbá a tojás, mustár, torma, húsvéti édes-, sütő, és szeszipari termékek és üdítőitalok álltak. Az ellenőrzések során gyakori hiba volt a lejárt, továbbá jelöletlen, hiányos, hibás vagy megtévesztő jelölésű, magyar nyelvű jelölés nélküli, valamint érzékszervileg kifogásolt termékek forgalmazása.

Az elmúlt évekhez hasonlóan gondot okozott a nem megfelelő tisztaság, a nem kellő hőfokon, szakosítatlanul történő árutárolás és a helytelen mosogatási technológia alkalmazása. Az ellenőrzésben a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal szakemberei, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat, valamint a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség és a hét régió felügyelői vettek részt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását