2024. május 2. - Zsigmond

Holnap örökbefogadó nap

A Noé Állatotthon Alapítvány április 28-án, szombaton 10 és 14 óra között tart örökbefogadó napot, amelyen kimondottan a sintértelepekről megmentett ebek találhatnak új gazdira - mondta Bélafalvy Krisztina, az otthon sajtószóvivője.
2007. április 20. péntek 18:49 - Hírextra
A Noé Állatotthon Alapítvány (XVII. ker. Csordakút út) örökbefogadó napján mintegy 50 sintértelepről mentett kutya közül választhatnak az érdeklődők, de az állatotthon körülbelül 200 kutyája közül is ingyen elvihető négylábú kedvenc. Az örökbefogadható állatokról képek a www.minimenhely.hu és a www.noeallatotthon.hu című honlapon találhatók.

A nyílt napon több tucat önkéntes segíti a zökkenőmentes örökbefogadást. Bélafalvy Krisztina az MTI-nek azt nyilatkozta, hogy minden kutya mellett ül majd valaki, aki fontos információkat mond az állatról, például, hogy kertben vagy lakásban tartható, továbbá játékos, mozgékony vagy házőrző típus. A kutyusokat oltva, mikrochippel ellátva adják át új gazdáiknak és minden esetben házhoz szállítják őket, így azoknak sem jelent majd gondot az örökbefogadás, akik nem rendelkeznek gépkocsival, ráadásul az állatvédők rögtön megbizonyosodhatnak róla, hogy a leendő gazdik felkészültek-e az új családtag fogadására, például kertes ház esetén nincs-e olyan lyuk a kerítésen, ahol kiszökhet a kutya.

A Noé Állatotthon Alapítvány azt kéri a leendő gazdiktól: jól fontolják meg, mielőtt egy volt sintértelepi kutyus örökbe fogadására jelentkeznek, hiszen ezek az állatok rengeteg hányattatáson, szenvedésen mentek már keresztül, ne kelljen még egy emberben csalódniuk.

Az Alapítványon belül három éve hozták létre a MiniMenhely-programot, a sintértelepre került, illetve megkínzott állatok mentésére. A program keretében az alapítvány önkéntesei különböző sintértelepekre látogatnak el és a lehető legtöbb kutyát igyekeznek megmenteni az altatás elől. Az Alapítvány idén már közel 100 kutyát hozott el a fővárosi, a váci, a kecskeméti, a budaörsi, a balatonfüredi, és más gyepmesteri telepekről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását