2024. április 25. - Márk

Knut Berlin jelképe lett

Megszigorították a német hatóságok pénteken a biztonsági intézkedéseket a berlini állatkertben azt követően, hogy előző nap valaki, vagy valakik halálosan megfenyegették Knutot, a látogatók kedvencévé vált négy és fél hónapos jegesmedvebocsot.
2007. április 20. péntek 18:58 - Hírextra
A levél - nyilvánvalóan őrült - feladója azt írta, hogy a közeli jövőben megöli Knutot. A levelet azonnal továbbították a rendőrségnek, ugyanakkor jelentősen megnövelték az állatkertben szolgálatot teljesítő biztonsági személyzet létszámát. Ketrecét, illetve játszóterét alaposan átkutatták, de személyes védelmet nem rendeltek ki mellé.

Értesülések szerint a látogatók, akik hetek óta ezrével érkeznek a kertbe, egyelőre nem különösebben észlelték, hogy Knut "veszélyben" van. A szépen növekvő berlini sztár felhőtlenül játszik gondozójával, Thomas Dörfleinnel, aki a maga módján szintén egyfajta állatkerti kedvenccé nőtte ki magát. Mindössze annyi változás történt, hogy a bájos bocs délutáni, nyilvános "jelenését" fél órával megrövidítették, de azt is csak átmenetileg, s hivatalos közlés szerint nem a fenyegetés miatt.

Az intézkedést az indokolta, hogy Knutot az elmúlt napokban fogfájás gyötörte, ami bennfentesek szerint némelyest rányomta bélyegét amúgy rendkívül vidám hangulatára. A tejfogakat nyomják a kikívánkozó igazi fogak, ami szintén azt jelzi, hogy lassacskán a jegesmedve bocs felett is eljár az idő. Azaz hamarosan felcseperedik, ami erősen csökkentheti majd a látogatók számát.

Ez azonban egyelőre csak a jövő zenéje, s Berlinben még mindig tombol a Knut-mánia. A Knutot ábrázoló képeslapok, trikók, a medvebocsról szóló lemezek továbbra is kelendők, s a Knutellának átkeresztelt Nutella a gyermekek számára változatlanul az első számú csemege.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását