2024. április 18. - Andrea, Ilma

Lenkovics most a fürdőket pécézte ki

Lenkovics Barnabás, az állampolgári jogok biztosa szerint a közegészségügyi érdekek fontosabbak, mint a vízforgató berendezések nélküli fürdők gazdasági érdekei - az állásfoglalásról az Országgyűlési Biztos Hivatala tájékoztatta az MTI-t.
2007. április 19. csütörtök 14:41 - Hírextra
"Noha a drága berendezések kiépítésére vonatkozó kötelezettség sértheti a fürdőket üzemeltetők gazdasági érdekeit, azonban a töltő-ürítő rendszerű medencék vizének lényegesen rosszabbak a bakteriológiai mutatói. (...) A fürdőbezárással okozott érdeksérelem szükséges, és arányban áll az intézkedés által védeni szándékozott közegészségügyi érdekekkel, valamint a jövő generációi számára az egészséges környezet megtartásának követelményeivel" - olvasható a közleményben.

Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa hivatalból folyatott vizsgálatot a köz- és gyógyfürdőkben a vízforgató berendezések kötelező kiépítésével kapcsolatban.

A rendeletben a kötelezettség teljesítésére kitűzött - többször módosított - határidő 2006. december 31-én lejárt, azonban számos kisebb, kisköltségvetésű közfürdő az előírásoknak nem tudott eleget tenni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását