2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Gyurcsány: euro 2010-2014 között

Magyarország 2010-2014 között vezetheti be az eurót - jelentette ki Gurcsány Ferenc miniszterelnök a Pénzügyminisztérium és a Magyar Nemzeti Bank "Út az euróhoz" című csütörtöki budapesti konferenciáján.
2007. április 19. csütörtök 15:19 - Hírextra
A konveregenciaprogram teljesítése után, megállapodáson alapuló jövedelem és fejlesztéspolitika kidolgozását követően vezetheti be Magyarország az eurót - mondta Gyurcsány Ferenc. A miniszterelnök szerint a költségvetés szigorúbb ellenőrzése érdekében érdemes megfontolni egy kormánytól független költségvetési hivatal felállítását, más javaslatokban megfogalmazott költségvetési tanács helyett.

A jegybankelnök által tézisekben megfogalmazott, kisebb létszámú Monetáris Tanácsra vonatkozó javaslatra nyitott a kormány - közölte Gyurcsány Ferenc.

A miniszterelnök a konferencia bevezető előadásában emlékeztetett arra, hogy az elmúlt éveket az jellemezte: háttérbe szorult a gazdaság egyensúlyának, versenyképességének megtartása. Ehelyett a rövid távú jólétet és fogyasztást ösztönző intézkedések kerültek esetenként előtérbe, Magyarország emiatt számos figyelmeztetést is kapott.

Gyurcsány Ferenc aláhúzta: "látjuk az alagút végét, de még igen sokat kell tenni annak érdekében, hogy az alagút végére érjünk".

A Fidesz úgy látja: a kormányfő találgatásait az euró bevezetésének dátumáról már senki sem veszi komolyan. Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője a kormányfő bejelentésére úgy reagált: Gyurcsány Ferenc mai találgatásait az euró bevezetésének dátumáról már senki sem veszi komolyan. "Mikor a polgári kormánytól a szocialisták átvették a kormányzást, az ország olyan állapotban volt, hogy az új pénzügyminiszter maga is 2007-2008-ra tette az euró magyarországi bevezetésének dátumát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását