2024. május 17. - Paszkál

Az OEP állja a számlát

Az extra finanszírozás keretein belül fizeti ki az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) az egymillió forintot a mérgezést szenvedett keceli gyermekek esetében - mondta az OEP szóvivője az MTI-nek. Közölte: ez nem speciális eset és minden ilyen esetb
2007. április 17. kedd 06:42 - Hírextra
Az intézmény vezetője nem sértett törvényt, hiszen az a kötelessége, hogy ellássa a betegeket. Túri Sándor, a Szegedi Tudományegyetem Gyermekklinikájának igazgatója az MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy a volumenkorláton felül felvett, mérgezést szenvedett keceli gyerekeknél az egymillió forint csak az ellenanyag ára. Ebben az egymillió forintban nincs más, csak az ellenanyagot tartalmazó ampulla, miközben ezek a gyerekek más gyógyszert is kaptak és jelenleg is kapnak.

Véleménye szerint a fő probléma, hogy ha az 1200-as volumenkorlátot lecsökkentik 611-re, "még akkor is, ha ebből a két gyereknek a költségeibe besegítenek", nem oldja meg az intézmény problémáját. Már a hónap első felében kimerítették az egy hónapra járó, törvényben meghatározott lecsökkentett keretet; a korábbi, 1200-as limit is éppen csak elég volt. Minden sokkal drágább lett; egy erős antibiotikum ára ampullánként 6-7 ezer forintba kerül és ezeket általában két hétig kell adni. Egy koraszülött ellátása csaknem kétmillió forintba kerül - mutatott rá.

Hozzátette: általában százmillió forintos "havi forgalmat" bonyolítanak le, a finanszírozás csökkentésével intézményi szinten jelenleg ötvenmillió forint a veszteségük, amely minden hónapban jelentkezik. A keceli kicsikről úgy tájékoztatott: a nagyobb gyermek állapota továbbra is stabil, a csecsemőé is javul, de még mindig lélegeztetőkészüléken van.

A két kisgyermeket csütörtökön délelőtt vitte el édesanyjuk egy keceli orvoshoz, mert elmondása szerint a kicsik állatgyógyászati szerből, egy parazitaölő mérget tartalmazó ampullából ittak. A rendőrség tájékoztatása szerint az orvos a gyerekeket megvizsgálta, majd azonnal mentőhelikoptert hívott és Szegedre vitette őket. A Bács-Kiskun megyei rendőrség életveszélyt okozó testi sértés vétségének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen a gyerekek ügyében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását