2024. április 29. - Péter

A hamisítók még mindig kicsiben nyomják

A leggyakrabban hamisított bankjegy Magyarországon továbbra is az 1.000 forintos, amely az első negyedévben az összes hamisítvány 74 százalékát tette ki. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) szakértői 2007 első negyedévében 2.725 darab, a forgalomból lefoglalt for
2007. április 16. hétfő 19:27 - Hírextra
Ez a mennyiség - az előző negyedévi átmeneti csökkenéstől eltekintve - megfelel a korábbi időszakok átlagának, a készpénzforgalom biztonságát nem zavarja. A forintbankjegyeket nyomdai eljárással továbbra sem hamisítják, az összes vizsgált hamisítványt valamilyen irodai sokszorosító eszközzel (színes fénymásolóval, nyomtatóval) állították elő.

Az MNB Nemzeti Készpénzszakértői Központjának (NKK) szakértői összesen 812 darab különböző valutahamisítványt vizsgáltak az első negyedévben. A hamis valuták 89 százaléka euró, 8 százaléka dollár, 3 százaléka egyéb valuta volt. A hamis euróbankjegyek előfordulása - bár egy esethez köthető nagyobb lefoglalás miatt növekedett - továbbra sem jelentős - állapítja meg a jelentés.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását