2024. március 29. - Auguszta

Mikor a tüntetők hazaindultak, a rendőrök gumibottal támadtak rájuk

Sokáig úgy tűnt, különösebb rendbontás nélkül ér véget Szentpétervárott a Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen szervezett tüntetés vasárnap. Amikor azonban a mintegy 2 ezer demonstráló elindult hazafelé, a rendőrök gumibotokkal lecsaptak rájuk, csaknem 100
2007. április 15. vasárnap 21:02 - Hírextra
A be nem jelentett tüntetést csakúgy, mint szombaton Moszkvában a Másik Oroszország nevű szervezet hirdette meg. A Szentpétervár központjában összegyűlt körülbelül 2 ezer tiltakozó "Forradalom!" és "Szabadságot!" jelszavakat skandált. A rendre nagyjából 1500 rendőr, köztük több száz kommandós ügyelt, feladatuk volt megakadályozni, hogy a tömeg a tiltás ellenére átvonuljon a térről a polgármesteri hivatal elé.

A megmozdulás végén a tömeg kezdett szétszéledni, ekkor azonban a rendőrök kordonba fejlődtek a metrólejárat irányában és gumibottal ütni kezdtek mindenkit, aki ki akart törni a kelepcéből. A biztonságiak csaknem 100 tiltakozót őrizetbe vettek. Az elfogottak között van az orosz ellenzék egyik vezetője, Eduard Limonov is.

Szombaton Moszkvában volt hasonló tüntetés. Akkor 9 ezer rendős és katona felügyelte az 1500 tüntetőt. Több mint 200 embert fogtak el, köztük Garri Kaszparov egykori sakk-világbajnokot is, akit végül - társaival együtt - pénzbüntetésre ítéltek és elengedtek.

Kaszparov és az egykori miniszterelnök, Mihail Kaszjanov vezeti a Másik Oroszország nevű ellenzéki tömörülést. Azzal vádolják az ország mostani vezetőit, hogy sárba tiporják a demokráciát. A Kreml szerint viszont a Nyugat-barát liberálisok és a radikális baloldaliak alkotta Másik Oroszország destabilizálja az országot.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását