2024. április 29. - Péter

Jövőre már lesz ingatlanadó

Lesz jövőre ingatlanadó, de egyetértés van abban, hogy az adó bevezetése nem jelenthet többlet terhet a lakosságnak és a gazdálkodóknak sem - közölte a Népszava kérdésére Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője, az Államreform-bizottság tagja.
2007. április 14. szombat 09:20 - Hírextra
A bevételek a helyi önkormányzatoknál maradnak, tehát nem az államháztartás egyenlegét javítják - mondta a politikus a lapnak. A koalíciós pártok április végén, május elején kezdenek tárgyalni az értékalapú ingatlanadóról.

Horn Gábor elmondta: meghatározó, hogy az ingatlanadó ne jelentsen plusz terhet az embereknek. Ezért ha az adó bevétele meghaladná az eddig telek-, építmény-, kommunális- és luxusadó beszedéséből adódó jelenleg évi 60 milliárdos összeget, akkor a többlet erejéig csökkenteni kell a helyi adókat - mondta Horn Gábor.

A vagyonadóról azt mondta a lapnak, hogy ennek a bevezetéséről rövid távon nincs szó. A bevezetést ugyanis többéves felmérő elemző munkának kell megelőznie - mondta Horn Gábor.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását