2024. április 26. - Ervin

A feldolgozóiparnak köszönhetjük a jelentős bővülést

Februárban 10,7 százalékkal volt magasabb az ipari termelés, mint a tavalyi év hasonló időszakában, az első két havi adat pedig 10,8 százalékos emelkedést mutat - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.
2007. április 13. péntek 11:59 - Hírextra
2007 első két hónapjában az ipari export 19,4 százalékkal, februárban pedig 22,3 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva. A februári exportteljesítmény csaknem kétharmadát a feldolgozóipar adta. Az ipar január-februári belföldi értékesítése kismértékben, 0,8 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

A feldolgozóipar termelése februárban összesen 12 százalékkal emelkedett, a járműgyártás volumene azonban kiemelkedően, 23,6 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban. A villamos gép, műszer gyártása 15,6 százalékkal bővült, nagyrészt a híradás-technikai termékek, készülékek, valamint a számítógépek átlagon felüli termelésének köszönhetően.

Csakúgy, mint az az előző hónapban, a feldolgozóipari termelés mintegy egytizedét képviselő élelmiszer, ital és dohány gyártása gyakorlatilag stagnálást mutatott. Az egy főre jutó ipari termelés a legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozások körében az év első két hónapjában 11,9 százalékkal volt magasabb, mint 2006 azonos időszakában. 2007 első két hónapjában Magyarország hét régiója közül csak a Dél-Alföldön volt termeléscsökkenés (0,5%). A legnagyobb mértékű volumenbővülés pedig a Közép-Dunántúlon (22,4%) figyelhető meg - közölte a KSH.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását