2024. április 28. - Valéria

Nyakót az ország egy kocsmára emlékezteti, ahol Orbán rendel és az emberek fizetnek

Az MSZP szerint nyereségvágyból elkövetett rágalmazást folytat a Fidesz, ezért felszólítják a legnagyobb ellenzéki pártot, hogy hagyjon fel a háborús terminológiával és a köztársaság demokratikus intézményeinek támadásával - így reagált Nyakó István, az M
2007. április 12. csütörtök 13:44 - Hírextra
Azon Répássy Róbert azt mondta: az Országos Választási Bizottság (OVB) "hadat üzent" az alkotmányosságnak azzal, hogy visszautasította a Fidesz és a KDNP vizitdíjról és kórházi napidíjról szóló népszavazási kérdéseitMár a Fidesz szóhasználata - a "hadat üzent" - is érdekes az MSZP szóvivője szerint. Nyakó István a Független Hírügynökségnek azt mondta: csak az használ harci terminológiát, aki puskaport érez. Köztársaságban élünk, ahol az Alkotmány és a jog határozza meg a kereteket. Úgy tűnik azonban, hogy a Fidesz rendre megtámadja azokat a közigazgatási szerveket, amelyek nem támogatják az eéképzeléseit. Ilyen volt a Központi Statisztikai Hivatal, a rendőrség vagy az ÁNTSZ, most pedig az Országos Választási Bizottság. Érdekes módon viszont nem volt ilyen a közrádió, amikor még Kondor Katalin állt az élén- mondta Nyakó István.

Az MSZP szóvivője hozzátette: a Fidesz nyereségvágyból elkövetett rágalmazást folytat most már hosszú ideje a köztársaság és a 3. köztársaság intézményeinek kárára. Szerinte az egész helyzet egy kocsmára emlékeztet, ahol Orbán Viktor, a Fidesz elnöke rendel és az emberek fizetnek. Az MSZP ezért felszólítja a Fideszt, hogy hagyjon fel a háborús terminológiával a köztársaság demokratikus intézményeinek támadásával.

Répássy Róbert, a Fidesz frakcióigazgatója csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: az Országos Választási Bizottság (OVB) "hadat üzent" az alkotmányosságnak, az Alkotmánybíróságnak és a népakaratnak azzal, hogy elutasította a Fidesz és a KDNP vizitdíjról és kórházi napidíjról szóló népszavazási kérdéseit. Répássy hozzátette: Gyurcsány Ferenc miniszterelnök tavaly tavasszal elvette a szabad döntés lehetőségét az emberektől, most pedig az ő embere, Szigeti Péter, az OVB elnöke tette ugyanezt, az általa vezetett testületben. Répássy Róbert közölte: a vizitdíjjal és a kórházi napidíjjal kapcsolatos két kérdés ügyében, és a korábban szintén elutasított tandíjról szóló kérdés ügyében is az Alkotmánybírósághoz fordulnak.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását