2024. május 2. - Zsigmond

Ingyenmunkáért tapasztalatot adnak

Folyamatosan jelentkezhetnek a pályakezdők az ország különböző pontjain meghirdetett és februárban elindított önkéntes programra. Civil szervezetek az önkéntes munkáért cserébe tapasztalatot kínálnak, például hogy mit várhat el egy főnök és hogy hogyan ke
2007. április 11. szerda 08:38 - Hírextra
Volt, aki egy évig keresett munkát, de nem talált. Utána hallott az önkéntes közalapítvány pályázatáról. 10 hónap ingyen munkáért cserébe - az étkezési jegy és ingyen utazáson kívül - tapasztalatot és gyakorlatot is szerzett. Kapott maga mellé egy mentort is.

Mint civil szervezet lehetőséget nyújthatnak a fiatalok számára, hogy munkatapasztalatokat szerezzenek. Megismerkedjenek a munkahelyi viszonyokkal, beilleszkedhetnek egy munkahelyi környezetbe - ezt Csáky Roland, a WWF Magyarország munkatársa mondta el a RTL Klub Híradójának.

Tavaly, amikor a program indult, 230 pályakezdő fiatal jelentkezett, a fele végül valahol el tudott helyezkedni.

Olyan tapasztalatokra tehetnek szert, amely később a munkaerőpiacon nagyon fontos lehet, meg is szokták nézni ezeket az önéletrajzban - mondta F. Tóth András, az Önkéntes Központ Alapítvány ügyvezető igazgatója.

A foglalkoztatási hivatal adatai szerint a múlt hónapban több mint 3100 pályakezdő diplomás keresett állást. 18 ezren vannak azok a diplomások, akik ugyan már nem pályakezdők, de munkát keresnek. A tapasztalatok szerint a munkaadók előszeretettel alkalmaznak olyan fiatalt, akinek van szakmai gyakorlata, és hamar fel tudja venni a munkahely ritmusát.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását