2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Az Állatkert lesz idén is a "nyulak szigete"

Idén még befogadja a Fővárosi Állat-és Növénykert a húsvéti nyulakat, jövőre viszont már elképzelhető, hogy nem lesz erre lehetőség - mondta el a Független Hírügynökségnek Hanga Zoltán, az Állatkert szóvivője. A városligetben április végéig fogadják be a
2007. április 11. szerda 07:45 - Hírextra
Az utóbbi években csökkent az állatkertben leadott tapsifülesek száma, míg korábban többszáz állat lelt ott ideiglenes otthonra, az elmúlt években évente körülbelül 100 nyuszit vittek csak be.
Általános tévhit, hogy a nyuszik az állatkert ragadozóinak étlapján végzik, a valóságban a karantén után menhelyre, vagy tenyésztőkhöz kerülnek -mondta Hanga Zoltán. Annak, hogy a húsvéti kiskedvencek nem kerülnek be a táplálékláncba a lelkiismereti mellett egy másik oka is van: mivel nem lehet tudni hol éltek, mit ettek korábban, állategészségügyi kockázatot jelenthetnek a ragadozókra.

Idén szükség esetén az Állatkert még befogadja a nyulakat, de felmerült annak lehetősége is, hogy az elkövetkező években ezt a lehetőséget már nem biztosítja a városligeti intézmény -mondta Hanga Zoltán. Az állatkert ugyanis inkább a felelős állattartás mellett érvel, és szeretne gátat veti annak a szokásnak, hogy sokan eleve úgy vesznek az ünnepre nyulat, hogy azt húsvét után az állatkert úgyis befogadja.

Az állatkert a jövőben is tenni kíván a húsvéti nyulak védelméért, szemléletformálással, a tanácsadással, valamint az alternatív lehetőségek -nyuszisimogatás, jelképes örökbefogadás- biztosításával.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását