2024. április 20. - Tivadar

Új utak a szerencsében

A szerencsejáték törvényben meghatározott, a kártyaterem létesítéséhez szükséges védőtávolságot részletezi egyebek mellett a nemzetgazdasági miniszter rendelettervezete, amely a kormány honlapján jelent meg.
2012. december 27. csütörtök 13:48 - HírExtra
A szerencsejáték törvény végrehajtási rendeletét módosító tervezet hivatkozik a törvény előírására, amely szerint 200 méteren belül nem működhet kártyaterem ifjúsági-, gyermek-, oktatási- vagy nevelési intézménytől, ifjúsági klubtól, egyházi- vagy egészségügyi intézménytől, továbbá játékkaszinótól sem. Bár utóbbi meglepő lehet, de a törvénybe csak 2010 tavaszán került be a kártyaterem, ezért a már működő kaszinókat akarta ettől a konkurenciától védeni a törvényhozás.
A tervezet részletezi, hogy mi minősül oktatási, illetve nevelési intézménynek. A sor az óvodával indul, az általános- és középiskolán át a diákotthonig tart.

Megadja a 200 méteres védőtávolság mérési módját is. A védett intézmények közterületről nyíló főbejárata, valamint a kártyaterem főbejárata közti különbségnek kell 200 méternek lennie. A mérést úgy kell elvégezni, hogy a két főbejárat között - a KRESZ szabályai szerint - a közterületen, gyalogosan kell megtenni az utat.

Miután a hatályos végrehajtási rendeletben nem szerepel a kártyaterem, így a módosítás rögzíti az engedélyezés igazgatási szolgáltatási díját is. Ez asztalonként 18 ezer forint, a törvény szerint legalább 5 asztalnak kell lennie egy ilyen teremben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását