2024. április 25. - Márk

Az a bizonyos szó

Sok férfinak nehezére esik kimondani a "szeretlek" szót, ami bizony a nőknek nagyon tud fájni. Pedig az érzelmek kimutatása rendkívül fontos, mert ez a kapcsolat lényege. Ha nyíltan kifejezzük szerelmünket, egyértelműen jelezzük, hogy felvállaljuk választ
2008. február 14. csütörtök 22:49 - Hírextra
– A nők sokkal szentimentálisabbak, ezért jóval könnyebben adnak hangot érzéseiknek. A férfiak pedig csak jeleket közvetítenek, amiket meg kell érteniük a hölgyeknek – mondta Carla Galli családterapeuta és párkapcsolati tanácsadó.

A férfiak erősnek, macsónak akarnak mutatkozni, és ez a kép nem engedi, hogy gyengének lássák őket. A szerelem felvállalása számukra egyenlő a gyengeséggel.

– Az érzelmek kimutatása a férfiaknak azért lehet nehezebb, mert családjukban nem láttak megfelelő mintát. Például, ha a szüleitől nem hallotta, és nem is látta, hogyan mutatják ki szeretetüket, akkor ő sem tudja, hogyan kell.

– Ez olyasmi, mint a Maugli-effektus, hiába ember fia, farkasok nevelték, így azt a modellt követte, és négykézláb járt. Persze az évek múlásával megtanult két lábon járni, és beszélni is. Éppen ezért senki se csüggedjen, aki nem tudja kimutatni szeretetét, mert megtanulható. Igaz nem egyszerű, de ha nagyon akarjuk, akkor egyszer párunk szájából is elhangzik a mágikus szó, vagyis a szeretlek.

– Ha úgy érezzük, életünk párja nem mutatja ki eléggé érzelmeit, segíthetünk neki, mégpedig úgy, hogy olyan jeleket adunk, amire – ha valóban szerelemes –, tényleg kimondja a bűvös szót.

– Érzelmi intelligenciánk fejlesztésével megtanulhatjuk a "szeretlek" kimondását. Azonban ehhez először meg kell ismernünk önmagunkat, tudnunk kell, honnan jöttünk, milyen a családi modellünk és, hogy hova tartunk. Ha tisztában vagyunk ezekkel, akkor arra is rájövünk, hogy mi hiányzik még.

Ezután már csak azt tanuljuk meg, hogyan kontrollálhatjuk érzelmeinket. Ha sikerült, onnantól kezdve a férfiak képesek felismerni bennünk a teremtőt, a csodát és könnyen kimondják, szeretlek drágám. Az EQ (Érzelmi intelligencia) fejlesztése nemcsak szerelemben fontos, baráti, rokoni vagy akár munkahelyi kapcsolataink során is hasznát vehetjük.

Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását