2024. május 3. - Tímea, Irma

Másodszor is életet adott gyermekének

Egyik veséje felajánlásával mentette meg hároméves kisfia életét az angliai Steven Carney. A több rendellenességgel született kisfiú már remekül érzi magát.
2007. április 9. hétfő 15:35 - Hírextra
Dominic Carney születése óta veseproblémákkal küzdött, szervei ugyanis nem fejlődtek ki megfelelő mértékben az anyaméhben. Tavaly már súlyos veseelégtelenséget tapasztaltak nála az orvosok, így mindenképpen szükség volt az átültetésre, különben művesekezelést kellett volna alkalmazni, adta hírül az InfoRádió.

Az előzetes vizsgálatok azt mutatták, hogy az apa szerve megfelelő a kisfiú szervezete számára, így januárban elvégezték a transzplantációt. A műtét jól sikerült, és Dominic többhetes kórházi ápolást követően hazatért gomerstali otthonába szüleihez és nyolcéves bátyjához.

"A fájdalom minden egyes percéért kárpótol, hogy boldognak láthatom őt" - jelentette ki az apa, hozzátéve: "egy vese átültetése nagy vállalkozás, de ha a fiadról van szó, mindent megtennél, hogy megmentsd az életét.

A kisfiún meglátszik a sikeres műtét, anyja elmondása szerint korábban mindig enervált és csendes volt, most már azonban tele van energiával.

Az apa szerint fia pontosan tudja, hogy mi történt: "Egyszer azzal viccelődtem, hogy kérem vissza a vesémet, amire azt mondta, hogy az most már az övé".
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását