2024. május 2. - Zsigmond

Visszaéltek a PSZÁF nevével

Visszaéltek a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF), illetve több munkatársa nevével a közelmúltban, ezért a PSZÁF az ügyben feljelentést tett a nyomozó hatóságoknál - mondta el Binder István a PSZÁF szóvivője.
2007. április 4. szerda 18:26 - Hírextra
Konkrétumot az ügyről Binder István nem mondott, annyit közölt: a felügyelet tudomására jutott, hogy a közelmúltban ismeretlen személyek kereskedelmi tranzakció kapcsán visszaéltek a felügyelet, illetve több munkatársának nevével, ezzel félrevezethettek társaságokat.

Binder István ezzel összefüggésben hangsúlyozta, hogy a jogszabályok alapján a PSZÁF a felügyelt intézményekhez és azok partnereihez kötődő üzleti ügyletekben szerződőként nem vehet részt, azokban semmilyen szerepet sem játszhat, és munkatársai ilyen témájú iratokat sem írhatnak alá. Hozzátette: még nem tudják, hogy egy, vagy több szerződésről van-e szó.

Ilyen eset az elmúlt több mint 10 évben nem fordult elő a felügyeletnél - tette hozzá a szóvivő. Binder István arra nem tudott válaszolni, hogy az ügyben ért-e valakit kár, ennek kiderítése - mint mondta - a nyomozóhatóság feladata.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását