2024. március 29. - Auguszta

Szomáliában 400 civil halott 4 nap alatt

Négy nap alatt 381 civil halálos áldozatot szedtek a harcok a szomáliai fővárosban egy emberi jogi szervezet, az Elman kedden közzétett adatai szerint. A mogadishui összecsapások múlt csütörtökön lángoltak fel ismét és egy vasárnap megkötött tűzszünet vet
2007. április 4. szerda 07:08 - Hírextra
A keddi veszteségmérleg az első konkrét adat a halottak számáról, de az Elman arra is figyelmeztetett, hogy valószínűleg még nem találtak meg minden holttestet. A sebesültek száma meghaladja az 560-at.

Segélyszervezetek az elmúlt 15 év legvéresebb szomáliai összetűzéseként jellemezték a harcokat. Egész városrészek hevernek romokban, és az ENSZ adatai szerint az utóbbi tíz napban csaknem ötvenezren menekültek el az egymillió lakosú Mogadishuból.

A szomáliai nemzetközi összekötőcsoport amerikai, európai és afrikai tagjai keddi kairói tanácskozásukon azonnali fellépést szorgalmaztak a szomáliai biztonság és stabilitás helyreállítása érdekében.

Habár az év elején a szomáliai kormányerők és az etiópiai csapatok offenzívája alatt összeomlottak a kormánnyal szembenálló iszlamista mozgalom csapatai, ezek azóta újraszerveződtek és visszatértek a korábbi bázisaikként szolgáló városokba. Ismeretlen támadók heteken át aknavetőkkel lőtték a fővárost.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását