2024. május 5. - Györgyi

Egyre több allergiás fiatal van

Idén az enyhe tél miatt hosszabb szezonra számíthatnak azok, akik allergiásak. A szakemberek szerint az elmúlt években elsősorban a fiataloknál egyre súlyosabban jelenik meg a pollenérzékenység.
2007. április 4. szerda 08:15 - Hírextra
A szakemberek szerint egyre többen szenvednek az allergiától. A szénanátha például már népbetegségnek számít, minden ötödik magyart érint. Közülük egyre több a fiatal, és egyre több embernek súlyos a panasza.

"A huszonévesek között egyre több az asztmás, akiknek korábban csak allergiás, náthás tüneteik voltak" - mondta Balogh Katalin, allergia szakértő az RTL Klub Híradójának.

Az idei enyhe tél miatt hamarabb kezdődött a pollenszezon, és várhatóan tovább is tart majd. Az orvosok azt tanácsolják azoknak, akik tudnak allergiájukról, hogy még a tünetek jelentkezése előtt kezdjenek gyógyszert szedni.

Az orvosok szerint pedig, aki az állandó orrfolyásból és szemviszketésből csak sejti, de nem tudja, hogy allergiás, minél előbb vizsgáltassa ki magát.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását