2024. április 29. - Péter

A nagy piramist belülről kifelé építették?

Az ókori egyiptomiak belülről kifelé haladva építették meg a 146 méter magas gízai Nagy Piramist - állítja egy francia építész. Nyolc éves kutatására alapozva, Jean-Pierre Houdin létrehozott egy új, háromdimenziós számítógépes szimulációt, mely elméletét
2007. április 3. kedd 16:45 - Hírextra
Az építész szerint elmélete megoldja annak rejtélyéjét, hogyan is készült el a hatalmas piramis. A 4500 éves Nagy Piramis építésének rejtélye máig foglalkoztatja a kutatókat, akik nem tudják megfejteni, hogyan emelték helyükre az építők a 3 millió, egyenként 2,5 tonnás kőtömböt.



Houdin pénteken mutatta be szimulációját Párizsban 400 résztvevő előtt. A korábbi vizsgálatok azt sugallták, hogy az építők külső rámpák segítségével húzták fel a több tonnás szikladarabokból álló piramist. Az építész úgy hiszi, hogy az ókori építészek egy külső rámpa segítségével húzták fel az első 43 métert, majd egy belső rámpa segítségével fejezték be a piramist.

Houdin és egy francia, számítógépes képalkotással foglalkozó cég két évet töltött a számítógépes modell megalkotásával. Az építész szerint teóriája azt sugallja, hogy az egész piramis felépítéséhez így elegendő volt 4000 ember, nem kellett 100 ezer, ahogy egyéb elméletek sugallták. Az építész most szervezi azon csapatot, melynek segítségével nem invazív technikákkal kívánja igazolni elméletét a helyszínen, közölte a hirado.hu.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását