2024. június 14. - Vazul

Minden kórház aláírt

Hétfőn délutánra az összes kórház aláírta az új finanszírozási szerződést, a debreceni Kenézy kórház főigazgatója ugyanakkor még tárgyal az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral (OEP)- tudta meg az MTI.
2007. április 2. hétfő 23:07 - Hírextra
Az Egészségügyi Minisztérium sajtóosztálya megerősítette ezt az információt, de nem nevezte meg azt az intézményt, amely még egyeztet az OEP-pel. A sajtóosztály közlése szerint valószínűleg még hétfőn megszületik a megállapodás. A debreceni Kenézy Gyula Kórház főigazgatója szombaton arról tájékoztatta a távirati irodát, hogy a szerződés-tervezetet aláírta, annak két mellékletének módosítása után. A módosításokról tartanak a tárgyalások az OEP-pel, a kórház addig a régi finanszírozás szerint működik.

Ónodi-Szűcs Zoltán főigazgató az MTI-nek akkor elmondta: az egyik módosításra azért volt szükség, mert a megkapott szerződéstervezet szerint már akkor túllépték volna a volumenkorlátot bizonyos szakmákban, ha a négy-hat ágyas kórtermekben egynél több beteget helyeznek el. A másik módosítással pedig a 24 órás ügyeletből kivették azokat a területeket, amelyeket nem súlyponti kórházként nem kötelesek ellátni.

Hétfőn a hódmezővásárhelyi és a tatabányai kórház fenntartói is aláírták a dokumentumot. Az intézmények többsége már az április 1-jei határidőre megkötötte a szerződést, amelyhez ugyanakkor záradékot mellékelt. A záradékban a finanszírozás újragondolását kérik, illetve több működtető és fenntartó jelezte, hogy a Fővárosi Bírósághoz fordul az ágyszámokra vonatkozó miniszteri döntés miatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását