2024. június 11. - Barnabás

Mao fia követte apját

Eltemették hétfőn Mao An-csinget, Mao Ce-tungnak, Kína néhai kommunista vezetőjének a fiát. Gyászolók ezrei - köztük magas rangú állami vezetők - adták meg a végtisztességet a Kínai Népköztársaságot megalapító Mao Ce-tung elhalálozott fiának.
2007. április 2. hétfő 16:18 - Hírextra
Mao An-csing pénteken hunyt el, halálának okát nem közölték. A gyásznép hosszú sorban kígyózott a Peking nyugati peremén lévő Papaosan Forradalmi Temető emlékcsarnoka előtt, hogy leróhassa kegyeletét a sokak által még ma is valósággal istenségként tisztelt Mao Ce-Tung 84 évesen elhunyt gyermekének ravatalánál. Az ifjabb Mao sohasem játszott kormányzati szerepet.

Különféle pszichiátriai problémáktól szenvedett, élete jelentős részét pszichiátriai intézetekben töltötte. 1923-ban született Mao Ce-tung és a kommunista vezető első felesége, Jang Kaj-huj második fiaként. Bátyjával, An-jinggel együtt előbb Párizsba, majd Moszkvába ment tanulni. 1947-ben tértek haza, két évvel azelőtt, hogy a kommunisták teljes győzelmet arattak a nacionalisták fölött a mintegy két évtizedig tartó polgárháborúban.

Az idősebb fivér már régen elhalálozott: 1950-ben, a koreai háborúban vesztette életét. Mao Ce-tung két további gyermekéről lehet tudni hivatalosan, két leányról, de sokak szerint nem zárható ki, hogy a szexpartnereit gyakran váltogató kommunista vezető nem törvényes utódokat is hagyott maga után.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását