2024. április 23. - Béla

Itt van az ősz, zavargások újra

Párizs közelében 64 rendőr sérült meg, miután a rendfenntartók összecsaptak a fiatalokkal keddre virradóra. Öt rendőr állapota kritikus. A zavargások még vasárnap éjjel törtek ki, azután, hogy két fiatal meghalt vasárnap éjjel, mikor motorjukkal rendőraut
2007. november 27. kedd 10:14 - Hírextra
A zavargások második éjszakáján Párizs közelében három városban támadtak a rendőrökre. A három helyen 64 rendőr sérült meg éjszaka, öt kritikus állapotban került kórházba. Egy televíziós újságírót is megvertek, kameráját ellopták.

A zavargások azután indultak, hogy vasárnap egy 15 és egy 16 éves fiatal meghalt, mikor egy rendőrautónak ütköztek motorjukkal. Egy államügyész hétfőn elrendelte az eset kivizsgálását, de a kedélyeket ez sem hűtötte le. Az ügyész még hétfőn riportereknek azt mondta: szemtanúk a rendőrség verzióját erősítették meg, vagyis, hogy a két, bukósisak nélküli fiatal a hatóság autójának ütközött, amely a szabályoknak megfelelően közlekedett.

Az egyik elhunyt testvére azonban egy francia rádiónak úgy nyilatkozott: a rendőrök ütköztek a motornak, majd segítségnyújtás nélkül továbbhajtottak.

A Pekingben tartózkodó francia államfő, Nicolas Sarkozy hétfőn az eset kivizsgálására és nyugalomra szólította föl a rendőröket és a fiatalokat is. Párizsban attól tartanak, hogy megismétlődhetnek a 2005 október-novemberi országos zavargások.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását