2024. május 20. - Bernát, Felícia

51 ember halt meg a tavaszi áradások és a lavinák miatt

Az elmúlt napok súlyos tavaszi áradásai, az esőzés és a lavinák 51 ember halálát okozták Afganisztánban a hatóságok vasárnapi összegzése szerint.
2007. április 2. hétfő 07:10 - Hírextra
A központi fekvésű Dajkundi tartomány összes kerületében árvíz van, az elmúlt tíz napban a viharok és jégesők pusztítottak, és megöltek 31 embert, s ezen felül egy szombati lavina is emberáldozatokat követelt, de még nem tudni, mennyit - közölte a tartományi kormányzó. Az összes út járhatatlan, segítséget csak helikopteren lehet vinni. A szomszédos Bámiján tartományba vezető utat 35 méter mélyen lavina fedte be, megtisztítása most folyik - tette hozzá.

A Kabultól északra fekvő Parvan tartományban nyolc ember halt meg, s a Szalang-hágó közelében szintén lavina borítja az utat három kilométer hosszan. Az észak felé vezető úton több száz gépkocsi akadt el. Keleten, Nangarharban öt, a nyugati Herátban hét ember vesztette életét az ítéletidő miatt.

A szintén keleti Hoszt tartományban több tucat rőzsegyűjtő vagy juhokat őrző gyereket sebesített meg egy jégverés. Nagy a veszteség a háziállatokban, és százával dőltek össze házak is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását