2024. április 26. - Ervin

Az internet kártevői tornászták fel Sztálint

Még messze a finis, de máris fordulatokban bővelkedik az az internetes beszavazójáték (Imja Rosszija), amely Oroszországban zajlik az országot megtestesítő személyiségek kiválasztásáért.
2008. július 18. péntek 15:30 - Hírextra
Miután társadalomtudósok és publicisták a médiában napokig azon élezték nyelvüket, hogy a magát több mint húsz éve demokratizálódónak tartó orosz társadalomban Sztálin vezetheti a népszerűségi listát, kedd óta pedig azon fanyalogtak, hogy a milliók halálát okozó kommunista diktátor helyébe egy másik véres kezű önkényúr, (a családjával együtt épp 90 éve lemészárolt) II. Miklós cár tört az élre, pénteken váratlan bejelentéssel állt elő a televíziós-internetes játék kurátora.

Közölte: sikerült azonosítaniuk azokat a internetezőket, akik levélszemét (spam) küldésével érték el, hogy hosszú ideig Joszif Visszarionovics Sztálin (alias Koba) vezethesse a játékba beszavazott hírességek tizenkettes listáját (lásd: www.nameofrussia.ru).


Közleményében a kurátor, Alekszandr Ljubimov a hatalmas szavazatáradattal magyarázta, hogy napokba tellett kihalászniuk a voksolók közül azokat, akik hamisan, mások levélcímének felhasználásával küldték be klónozott Sztálin-szavazataikat.

A sajtóhoz eljuttatott dokumentum 22, egyelőre ismeretlen spammer azonosítóját tartalmazza. Az állami Rosszija televízió által nyomon követett szavazás kurátora azonban azt állítja, hogy ez csak egy töredéke a kezükben lévő listának, s ígéri, hogy fel fogják tárni az összes tettes kilétét, kiiktatva a játékból fals szavazataikat.

Mellesleg II. Miklós, aki kedden utasította maga mögé Sztálint, péntekre már 40 ezer szavazattal vezetett. Kettejüket - meglehetősen messze lemaradva - az 1917-es bolsevik forradalom vezére, Vlagyimir Lenin; Vlagyimir Viszockij, a Brezsnyev-éra közszeretetnek örvendő énekese és színésze; Nagy Péter cár; a költő Alekszandr Puskin; Nagy Katalin cárnő; Jurij Gagarin, az első űrhajós és még néhányan mások követik a legjobb tizenkettő között.

A szavazás, amelyet a Rosszija televízió mellett az Orosz Tudományos Akadémia történeti intézete és a Közvélemény alapítvány szervezett, kieséses fordulókkal december végéig tart. Addig még a monarchista szavazatokról is kiderülhet valami, esetleg egy újabb neves évforduló szól majd bele a versenybe...
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását