2024. május 9. - Gergely

Bush felszólította Iránt

Elfogadhatatlannak nevezte az amerikai elnök, hogy Irán elfogott 15 brit katonát, és azonnali szabadon bocsátásukat követelte. A Camp David-i elnöki rezidencián tartott sajtótájékoztatón George Bush kijelentette, hogy súlyos problémáról van szó, hiszen ir
2007. április 1. vasárnap 10:37 - Hírextra
Úgy fogalmazott, hogy erősen támogatja a Tony Blair vezette brit kormány erőfeszítéseit, amelyek a kérdés békés úton történő megoldására irányulnak. Az amerikai elnök első alkalommal szólt a nyilvánosság előtt erről a válságról március 23-a, azaz azóta, hogy az iráni haditengerészet fogságba ejtette a brit katonákat.

Hangsúlyozta, hogy az iráni félnek azonnal szabadon kell bocsátania a brit katonákat. "Iránnak vissza kell adnia a túszokat. Ártatlanok, nem tettek semmi rosszat" - mondta Bush.

A Nagy-Britanniában a hétvégén készített közvélemény-kutatás adatai szerint a britek többsége ellenzi a válság katonai megoldását. A Sunday Telegraph című újságban közzétett eredmény szerint a britek mindössze 7 százaléka találná helyesnek, hogy a konfliktus jelenlegi szakaszában London katonai erő alkalmazására készüljön. Az erő alkalmazását, mint végső eszközt a megkérdezettek 44 százaléka támogatja, 48 százaléka pedig ellenzi. A Blair-kormány jelenlegi stratégiáját (nyugodt diplomácia bocsánatkérés nélkül) 40 százalék támogatja, 26 százalék szerint Londonnak bocsánatot kellene kérnie Irántól, 17 százalék viszont szankciókat vezetne be Teherán ellen. A megkérdezettek 66 százaléka bízik abban 18 százalék ellenében, hogy Blair és külügyminisztere sikeresen megoldja a válságot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását