2024. április 27. - Zita

Kampányfogás a jelentéstervezet?

A Fővárosi Közgyűlés MSZP-frakciója továbbra is kampányfogásnak tartja a BKV-vizsgálóbizottság fideszes elnöke által készített jelentéstervezetet.
2010. március 29. hétfő 13:56 - HírExtra
A képviselőcsoport hétfőn közleményben arra reagált, hogy Tarlós István, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője szerint a szocialisták azért nem szavazták meg a BKV-ügyeket vizsgáló bizottság jelentéstervezetét, mert abban olyan tények vannak, amelyekkel nem tudnak vitatkozni.

Az MSZP-frakció szerint abból is látszik, hogy a fideszes bizottsági elnök által készített jelentéstervezet kampányfogás, mert azt Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes meghallgatása előtt és vita nélkül kívánták volna lezárni. "Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy György István e-mailben kért elnézést a bizottság tagjaitól, a kapkodó munkamódszerért" - olvasható a közleményben.

Utalnak rá, hogy testület létrejöttét az MSZP kezdeményezte, és ugyancsak a szocialisták voltak azok, az SZDSZ-szel közösen, akik javaslatot tettek a mandátuma meghosszabbítására, a jelentés megvitatására.

"Tarlós István inkább arra adjon választ, hogy érez-e politikai vagy bármilyen más felelőséget azért, hogy ő és frakciója is megszavazta Antal Attila kinevezését" - közölte a közleményben a fővárosi MSZP-frakció.

Tarlós István hétfői budapesti sajtótájékoztatóján többek között arról is beszélt, az ellenzéknek az elmúlt években több mint húsz olyan kezdeményezése volt a Fővárosi Közgyűlésben, amelyekkel próbálta a közlekedési vállalat körüli ügyeket tisztázni, és rávenni a városvezetést arra, hogy kezdődjön el az ügyek vizsgálata.

A BKV-vizsgálóbizottság múlt csütörtöki ülésén nem fogadta el a fideszes elnök által készített jelentéstervezetet, mert az a szocialista képviselők szerint vitára alkalmatlan volt, és azzal a fideszes képviselők csak kampányolni akarnak. A bizottságban nem kapott többséget az a szocialista javaslat sem, hogy kérjenek a közgyűléstől mandátumhosszabbítást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását