2024. június 16. - Jusztin

Újragondolták a Parlamenti kordont

Lebontják a kedden a Kossuth tér zöldterületei köré állított kordont. Korábban a Köztárssasági Őrezred arról határozott, hogy hetente vizsgálják felül a parkot övező kordon szükségességét. Szerdán délben azonban újabb döntés született a korátozásról.
2007. szeptember 19. szerda 14:00 - Hírextra
Kardos Imre, a Köztársasági Őrezred parancsnok-helyettese a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a zöldterületek köré kedden felépített kordont most lebontják, hogy ne akadályozzák a szükségesnél jobban az emberek jogait. Erről szedán dél körül határozott saját hatáskörében a Köztársasági Őrezred. A parkot így újra a sétálók rendelkezésére bocsátják. A kordont azonban minden egyes bejelentett tüntetés előtt visszarakják a füvesített részek köré - tette hozzá Kardos Imre. Ez a Kossuth-, a Rákóczi-, és a Károlyi szobor körüli területet jelenti. Legközelebb már szerdán estére visszateszik a rácsokat, mert lesz demonstráció, de utána újból elbontják őket.

A Parlament Duna felőli részénél, a déli- és északi kapuknál megnagyobbított lezárás azonban az eredeti tervek szerint továbbra is fennmarad. A hétfőn a Köztársasági Őrezred parancsnoka által hozott határozat szerint legkésőbb december 31.-ig állnak a helyükön ezek a kordonok. Ezek felállítását és megtartását a rendőrségi törvény teszi lehetővé, mert abban az szerepel, hogy a védett személyek védelme érdekében a rendőrség, vagy a rendőr lezárhat területeket, ahol a ki- és belépést meg is lehet tiltani. A hátsó kordon felállításának indoklásában pedig az szerepel, hogy a zárás a képviselőket és az épületet ért fenyegetések, attrocitások miatt szükséges.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását