2024. április 19. - Emma

Orbán: "Ez példátlan!"

Orbán Viktor szerint a magyar állam magatartása az energiapolitikában példátlan, hiszen leértékeli a közép-ázsiai térséget, tagadja e téren az orosz állami befolyást, és leértékeli az EU és a Nabucco gázvezeték lehetőségeit
2007. március 28. szerda 17:33 - Hírextra
A Fidesz elnöke a Római Szerződés aláírásának 50. évfordulója alkalmával szervezett Fidesz-konferencián az energiapolitika kapcsán azt fejtegette, hogy az orosz és az európai gondolkodásban számos különbség van: míg a Európában a piaci észjárás jellemző, addig Oroszországban nem a piaci, hanem az állami, politikai alapú logika működik. A pártelnök szerint, míg Európában a piac szereplői elfogadják a verseny szabályait, addig Oroszországban a verseny elutasítása jellemző.

A Fidesz elnöke hangsúlyozta: Magyarországnak el kell köteleznie magát a közös európai energiapolitika mellett.

A konferencián Orbán Viktor felszólalása után szót kért Oroszország budapesti nagykövete, aki azt mondta: az energiapolitikából nem kell politikát csinálni, nem kell eltérő észjárásról beszélni, hiszen e területen csak a piaci szempontok döntenek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását