2023. november 28. - Stefánia

Katasztrófasorozatok Európában a megbolondult időjárás miatt

Áramkimaradásokat okozott a havazás pénteken mintegy húszezer francia háztartásban az ország keleti részén. Csak a Vogézekben mintegy kilencven településén volt áramszünet amiatt, hogy a kedd óta lehullott, helyenként negyven centiméternyi, magas víztarta
2007. március 23. péntek 19:45 - Hírextra
Bulgáriában a hegyekben a havazás, az ország több más táján áradások okoznak gondokat. Pamporovo síközpont térségében hótorlaszok akadályozzák a közúti közlekedést, ezért több ezer turista nem tud kijutni a repülőtérre. Romániában, a Hargita megyei Gyergyószentmiklóson több tucat ház illetve gépkocsi rongálódott meg péntekre virradóra egy heves viharban.

Az erős szél a megyében sok helyen áramszünetet okozott. A következő napokban kisebb áradásokra lehet számítani a heves esőzések és a hóolvadás miatt Romániában a meteorológusok szerint, nagyobb károk azonban nem várhatók.

A hegyvidéki Kovászna és Prahova, valamint a keleti országrészben Buzau és Vrancea megyékben valószínűek áradások - nyilatkozta Ion Sandu, a romániai meteorológiai intézet vezetője. A illetékesek kizárták az áradás lehetőségét a Duna romániai szakaszán. A folyó vízhozama jóval a több éves márciusi átlag alatt van.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását