2024. május 3. - Tímea, Irma

Eladó a Schöpf-Merei kórház

Várhatóan április végén dönt a Fővárosi Közgyűlés arról, hogy pályázatot írnak ki a Schöpf-Merei Kórház és Anyavédelmi Központ eladására. A főváros egészségügyi bizottsága csütörtökön már határozott a kiírásról, és arról is, hogy a kórház eladásánál előny
2007. március 23. péntek 10:52 - Hírextra
A KHT-ként működő közkórház jelenleg 100 százalékban a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában van. Molnár Lajos egészségügyi miniszter döntése értelmében azonban a Schöpf-Mereit áprilistól már nem finanszírozza tovább az egészségbiztosító. Az főváros egészségügyi bizottsága ezért döntött úgy, hogy eladja a KHT valamennyi ingó és ingatlan vagyonát, amely a becslések szerint körülbelül 1 milliárd forintot ér. Ha a közgyűlés jóváhagyja a pályázatot, a vevő-jelölteknek 1 hónapjuk lesz, hogy megtegyék vételi ajánlatukat.

Az intézmény dolgozói, orvosok és szakdolgozók korábban Kft-t alapítottak, hogy megvásárolják az intézményt és magánkórházként tovább működtessék. Ha a többi pályázó nem ajánl többet náluk, az elbírálásnál előnyt élveznek majd.

Az intézmény dolgozóinak terve szerint a koraszülött intenzív ellátáson kívül minden korábbi osztály megmaradna a magánkórházban, igaz, a kezelésekért már pénzt kellene fizetni. Egy szülés terhes-gondozással együtt például 135 ezer forintba kerülne.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását