2024. május 3. - Tímea, Irma

Újabb két zavargó áll a bíróság előtt

Két új per kezdődött az őszi zavargások miatt szerdán a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. Az egyik per vádlottját azért állították bíróság elé, mert a vád szerint járdaszegély-darabokkal és kövekkel dobálta a rendőröket, a másikat pedig azzal vádolják, h
2007. március 21. szerda 13:01 - Hírextra
Az első szerán reggel kezdődött per vádlottja, egy 21 éves főiskolai hallgató, aki a vád szerint 2006. október 23-án az Alkotmány utcában tízszer tíz centiméteres járdaszegély-darabokkal és kövekkel dobálta a rendőröket. A fiatalember a bírósági tárgyaláson azzal védekezett, hogy csak azért vett fel köveket, mert a rendőrattak láttán pánikba esett, de ő senkit nem dobott meg.

A második ügy vádlottja, egy 24 éves egyetemi hallgató azt mondta a tárgyalóteremben, hogy ő csupán kiváncsiságból ment el szeptember 20-án késő este az Andrássy útra, de semmilyen rendbontásban nem részt. Ezzel szemben az úgynevezett kiemelő csoport parancsnoka, egy rendőr százados a tárgyaláson tanúként azt vallotta, hogy a fiatalember a rendőrök pajzsát rángatta és ütötte. A fiatalember ártatlansága bizonyítékaként átadott a bíróságnak egy felvételsorozatot, amelyen láthatóan passzív szemlélője az eseményeknek.

A bíróság mindkét ügy tárgyalását május 17-re elnapolta, amikor további tanúk meghallgatásával folytatják a bizonyítási eljárást.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását