2024. április 29. - Péter

Tarlós készül és közben ócsárol

Borzalmasan és törvénysértően működik a főpolgármesteri hivatal - állítja Tarlós István. A fővárosi Fidesz-KDNP frakció vezetője szerint Demszky Gábor nem hallgat senkire, ott is politikai támadást sejt, ahol nincsen.
2007. március 18. vasárnap 10:06 - Hírextra
Demszky Gábor főpolgármester hónapokon át nem hajtja végre a közgyűlés utasításait, egyeztetés nélkül döntöttek a szakiskolák bezárásáról illetve összevonásáról, és máig sem lehet tudni, miből épül a 4-es metró - mondta Tarlós István. "A metroépítésről évek óta nem lehet értelmes szakmai vitát folytatni, mert a kérdést olyan primitív politikai logikára egyszerűsítették: Velünk vagy ellenünk?" - fogalmazott. Ennek ellenére a metrót most már mindenképp meg kell építeni, mert olyan kötelezettségeket vállaltak, amelyek visszavonása súlyos anyagi és erkölcsi károkat okozna a fővárosnak - tette hozzá a frakcióvezető.

2002-ben Demszky Gábor megígérte Óbudának a dunai gátépítést, de csak szócséplés folyik: az itt élő tízezer ember élete a szerencsére van bízva. Pedig az árvíz elleni védekezés a törvény szerint a fővárosi önkormányzat feladata - mondta Tarlós István.

Az ellenzéki képviselők rendkívüli nehézségek árán tudnak csak hozzáférni a szerződésekhez, pedig az önkormányzati törvény nem engedi az ilyen megkülönböztetést. Tarlós István elvárná ezért, hogy legalább a tényleges egyeztetések erejéig vegyék komolyan az ellenzéket a fővárosi önkormányzat vezetői.

Tarlós István elmondta azt is: 2010 messze van még, de készül arra, hogy újra indul a főpolgármesteri posztért a következő választásokon.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását