2024. május 6. - Ivett, Frida

Izrael bojkottálja az új palesztin kormányt

Izrael fenntartja a bojkottot a frissen alakult palesztin egységkormánnyal szemben is, ugyanakkor továbbra is kész tárgyalni Mahmúd Abbász palesztin elnökkel - közölte vasárnap Ehud Olmert izraeli kormányfő.
2007. március 18. vasárnap 10:06 - Hírextra
A miniszterelnök az izraeli kormány szokásos heti ülésén kifejtette, hogy az új palesztin kabinet programja nem felel meg azoknak a nemzetközi követeléseknek, amelyek szerint a palesztin vezetésnek le kellene mondania az erőszakról, és el kellene ismernie Izrael jogát az állami léthez. "Nem tarthatunk fenn kapcsolatot a (palesztin) kormánnyal vagy annak minisztereivel, ha egyszer úgy véljük, hogy ez a kabinet nem teljesíti a nemzetközi közösség feltételeit" - közölte Olmert izraeli miniszterelnök.

Majd kifejezte reményét, hogy a nemzetközi közösséget nem vezeti félre a két fő palesztin politikai erő, a mérsékelt Fatah és az iszlamista Hamász részvételével megalakult koalíció, amelyre szombaton áldását adta a palesztin parlament.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását