2024. május 16. - Mózes, Botond

200 millió bűnmegelőzési pályázatokra

Idén harmincezer felajánló adójának egy százalékából, összesen kétszázmillió forint áll rendelkezésre bűnmegelőzési pályázatokra.
2007. március 18. vasárnap 15:47 - Hírextra
A 2007. évi cselekvési terv fenntartja a stratégia prioritásait, így a gyermek- és fiatalkorúak bűnelkövetővé válásának megelőzését, a városok biztonságának fokozását, a családon belüli erőszak visszaszorítását, az áldozattá válás és a bűnismétlés megelőzését. Emellett figyelembe veszi a korábbi évek tapasztalatait és a bűnözési helyzet alakulásában érzékelhető változásokat.

A bűnözés új jelenségeire reflektálnak például azok a kezdeményezések, amelyek az iskolai erőszak megelőzésével vagy a lakóhelyi szegregációval összefüggő bűncselekmények visszaszorítását célozzák. Gönczöl Katalin példaként említette azokat a fiatalokat érintő esélyegyenlőségi, integrációs és szabadidőprogramokat, amelyeket azért szerveznek, hogy a résztvevők áldozattá, illetve bűnelkövetővé válását megelőzzék.

A cselekvési terv kiemelt feladatként kezeli a közterületek biztonságát. Ezzel kapcsolatban Gönczöl Katalin kifejtette: évek óta tapasztalható, hogy a közterületeken viszonylag nő a vagyonbiztonság, de nem javul a biztonság a közterületeken elkövetett erőszakot illetően. Ugyancsak kiemelte a programok közül az emberkereskedelem és az azokhoz kapcsolódó, például a prostitúció visszaszorítását célzókat. Megjegyezte, ezek tárcaközi programok, emellett a rendőrök, határőrök is részt vesznek bennük.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását