2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Tüntetések az Egyesült Államokban

Háborúellenes tüntetésekkel emlékeznek az iraki háború megindításának negyedik évfordulójára több amerikai nagyvárosban a hétvégén. Szombaton a szervezők több ezer demonstrálóra számítnak Washingtonban, ahol a Pentagon épületéhez vonul majd a tömeg.
2007. március 17. szombat 13:30 - Hírextra
A magyar idő szerint fél hétkor kezdődő tüntetés résztvevőit háborús veteránok és családtagjaik vezetik majd Washington központjából a Pentagon épületéhez. A szervezők Los Angelesben és San Franciscóban is tartanak az iraki háború befejezését követelő demonstrációt.

New Yorkban egy másik szervezet tart nagyobb tüntetést vasárnap, amire szintén több ezer embert várnak a szervezők, míg hétfőn egy baloldali csoport tart gyertyás virrasztást Washingtonban.

Pénteken nagyjából száz tüntetőt vett őrizetbe a rendőrség, akik a rendőri figyelmeztetés ellenére a Fehér Ház előtti járdán tartottak virrasztást, a háború ellen tüntetve.

Az Irak elleni 2003-as inváziót március 20-án indították.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását