2024. április 29. - Péter

Gaudi Nagy fellebezett Budaházy házi őrizete ellen

Harminc napra házi őrizetbe helyezte a Pesti Központi Kerületi Bíróság Budaházy Györgyöt szombaton - közölte a férfi ügyvédje újságírókkal. Gaudi Nagy Tamás fellebbezett a döntés ellen, mert soknak találja a 30 napot.
2007. március 17. szombat 12:50 - Hírextra
Gaudi-Nagy Tamás a bíróság döntését ismertetve elmondta: Budaházy Györgyöt - akit március 15-én vettek őrizetbe a rendőrök - jelentős értékre elkövetett rongálással és az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának kísérletével gyanúsítja a rendőrség.

A bíróság azért adott helyt az ügyészség indítványának, mert úgy ítélte meg, hogy fennáll a szökés, elrejtőzés és bűnismétlés veszélye. Az ügyvéd a kényszerintézkedés ellen fellebbezett, így az nem jogerős.  A védelem még a harmincnapos házi őrizetet is súlyosnak találja. "Az ügyészség nem tudta bizonyítani az államellenes bűncselekményt, ezért is született enyhébb döntés az előzetes letartóztatással szemben", mondta Gaudi-Nagy Tamás. Hozzátette: bizonyítottan csak a Szabadság téri szovjet emlékmű megrongálásának a vádja áll fennt, de az is szabálysértésnek minősül, mivel pár tízezer forint értékű rongálásról van szó. Döntést valószínüleg pár napon belül hoz az ügyben a bíróság - mondta.

A március 15-i elfogásról azt mondta az ügyvéd: ők nem hozták nyilvánosságra azt, hogy elfogták Budaházyt, ezt szerinte a rendőrség tette meg egy közleményben.

A rendőrség csütörtök délután a fővárosi Deák téren igazoltatás nyomán fogta el Budaházy Györgyöt. A rendőrség speciális nyomozócsoportja a tavaly szeptemberi MTV-ostrom óta kereste Budaházy Györgyöt, akit azzal gyanúsítottak, hogy megrongálta a Szabadság téri szovjet emlékművet.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását