2024. április 19. - Emma

Solana és a szaudiak Libanonról

A libanoni politikai válságról tárgyalt kedden Rijádban Javier Solana, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője a szaúdi külügyminiszterrel.
2007. március 14. szerda 07:01 - Hírextra
A kétórás megbeszélést követően, Szaúd el-Fejszál herceggel tartott közös sajtótájékoztatóján Solana elmondta, hogy az Európai Unió támogatja Szaúd-Arábia erőfeszítéseit a libanoni válság rendezése érdekében. A szaúdi külügyminiszter reményét fejezte ki, hogy a libanoniak az ország érdekeit és jövőjét szem előtt tartva, párbeszéd útján meg tudják majd oldani a válságot.

Rijádi diplomáciai forrásokból kiszivárgott, hogy a szaúdi királyság libanoni békéltető tárgyalásnak ad otthont jövő héten a Nyugat támogatását élvező Fuád Szinjóra vezette libanoni kormány, illetve a Szíria-párti ellenzék részvételével. Újságírók kérdésére válaszolva azonban Fejszál herceg tagadta ezt az értesülést, ám nem zárta ki egy ilyen békéltető értekezlet lehetőségét a jövőben.

A szaúdi fővárosban rendezik meg március 28-29-én az Arab Liga éves csúcstalálkozóját, amely kiemelten foglalkozik majd a libanoni válsággal. Solana hétfőn Libanonban tárgyalt, szerdán pedig a közel-keleti körútja csúcspontjának tekintett Damaszkuszba látogat, ahol találkozik a diplomáciailag elszigetelt rezsim vezetőjével, Bassár el-Aszad elnökkel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását