2024. május 25. - Orbán

Elkezdődött...

Már szerdára is csaknem ötven rendezvényt jelentettek be a fővárosban. Ezek között vannak pártesemények, önkormányzati rendezvények, de a Kossuth téri tüntetők is szerveztek megmozdulásokat. Az útlezárások is megkezdődnek, főként a belvárosban.
2007. március 14. szerda 09:06 - Hírextra
Az MSZP egész napra "foglalta le" a Köztársaság teret. Napközben a Fidesz több kerületi csoportja, a Fidelitas és az MDF tart rendezvényt, a Jobbik a Moszkva téren emlékezik meg.

A Kossuth téri tüntetőkből alakult Magyar Nemzeti Bizottság 2006 délután a Várban, a Forradalmi Nemzeti Bizottmány pedig a Regnum Marianum keresztnél, a Hősök terén tart rendezvényt. Egész napra jelentett be eseményt a Magyarok Világszövetsége a Szabadság térre, illetve a város több pontjára. A Kossuth tér körüli területre egy magánszemély jelentett be rendezvényt, csakúgy, mint a Petőfi térre, vagy a Nádor utcába. Az MDF vezetői 17 órától tartják megemlékezésüket a Batthyány-örökmécsesnél.

Ezeken kívül számos önkormányzat, iskola és egyéb társadalmi szervezet tart megemlékezést és demonstrációkat városszerte.

A rendezvényekkel együtt helyenként útlezárásra is számítani kell, illetve több helyen tilos lesz parkolni. Így például reggel hat órától nem lehet megállni egészen csütörtök estig a Március 15-e téren, a Kossuth téren és környékén, a Vértanúk terén, a Múzeum körúton az Astoria és a Kálvin tér között, vagy a Széchenyi felsőrakparton a Roosevelt tér és az Arany János utca között. Szintén szerda reggel hat órától délelőtt tízig lezárják az egész Kossuth teret a 15-i rendezvények főpróbája miatt.

A rendőrség korábban többször hangsúlyozta, hogy békés, nyugodt ünneplésre számít, a rendbontókkal szemben azonban határozottan fellépnek.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását