2024. május 5. - Györgyi

Körözik a volt védelmiminiszter-helyettest

Egy zágrábi kerületi bíróság elrendelte pénteken a volt horvát védelmiminiszter-helyettes őrizetbe vételét. A tárcánál a 90-es évek elején dolgozó férfit 3,8 millió euró értékű ékszerek hűtlen kezelésével gyanúsítják.
2007. március 9. péntek 17:06 - Hírextra
A bíróság szóvivője elmondta, hogy a Bécsben élő Vladimir Zagorec nyugalmazott tábornok ellen azért adtak ki nemzetközi elfogatóparancsot és indítottak hivatalos vizsgálatot, mert nem jelent meg a pénteki előzetes meghallgatáson. Ügyvédje szerint a volt miniszterhelyettes betegsége miatt nem tudott Zágrábba utazni.

Zagorecet azzal vádolják, hogy az 1991 és 1995 közötti délszláv polgárháború idején hűtlenül kezelte a védelmi minisztériumnál biztosítékként elhelyezett ékszereket, köztük gyémántokat, rubinköveket és smaragdokat. Az értékes drágaköveket egy külföldi fegyverkereskedő helyezte el biztosítékként, azt követően, hogy a tárca fegyverek vásárlásával bízta meg, és erre a célra pénzt adott át neki.

A körözött politikus a néhai Franjo Tudjman kormányzása alatt kezdett dolgozni a védelmi minisztériumnál, ahonnan 2000-ben távozott, a Nyugat-barát kormány hatalomra kerülése után. Az ügyészség tavaly kezdte vizsgálni az eltűnt ékszerek ügyét azt követően, hogy egy bűnbanda főnöke kijelentette: a volt miniszterhelyettesnek köze volt kétes fegyverüzletekhez. Egy minisztériumi titkár ráadásul arról tanúskodott, hogy látta Zagorecet, amint ékszereket vett ki a minisztérium páncélterméből.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását