2024. április 29. - Péter

Lezsidózták és összeverték az egyetemistákat a szegedi skinheadek

Szélsőjobboldali, illetve a régi Magyarországot ábrázoló jelképeket viselő fiatalok egy csoportja támadt négy egyetemistára szombaton, Szegeden - számolt be az egyik megtámadt fiatal az MTI-nek.
2007. március 6. kedd 15:51 - Hírextra

A neve elhallgatását kérő egyetemista, aki feljelentést is tett az ügyben, közölte: szombatról vasárnapra virradó éjjel négyfős társaságuk elsétált a tíz-tizenkét emberből álló csoport mellett, akik "minden ok nélkül" nekik támadtak. Ahogy visszaemlékszik, rájuk kiabáltak, hogy hova szaladnak, gyávák, majd elkezdték őket ütlegelni, és "akkor kezdtek el minket zsidózni is" - mondta. Hozzátette: Nagy-Magyarország és egyéb szélsőjobboldali jelvény volt rajtuk.

Nem voltak skinheadek, és amikor elsétáltak mellettük, nem is találták gyanúsnak őket. Három-négy agresszív volt közöttük, ők ütöttek, a többiek pedig nézték és körbeállták őket. Az egyik egyetemistának felrepedt az arca, sebét nem kellett összevarrni, de bekötözték; a többi egyetemista hátrálni kezdett.

A jelvényes fiatalok elől egy boltba szaladtak; a másik társaságból ketten utánuk mentek és azt mondták, hogy visszatartják társaikat, amíg az egyetemisták elmenekülnek. Amikor megérkezett egy járőr, ez a két fiatal elment. Szavai szerint a támadók ittasak voltak és azt gondolja az üggyel kapcsolatban, hogy "valószínűleg be lehettek rúgva, bele akartak kötni valakibe, nem tetszettünk nekik és emellé még ha már ott voltak, elkezdtek zsidózni is, hogy valami indítékot gyorsan találjanak".

Az MTI kérdésére, hogy a négyfős egyetemista társaság fogyasztott-e alkoholt azon az estén, azt válaszolta, hogy két-három sört ittak egy szegedi szórakozóhelyen. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel tudatta: a szegedi rendőrkapitányság a feljelentés alapján eljárást indított garázdaság bűncselekmény elkövetése megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását