2024. május 16. - Mózes, Botond

Nőnapi előzetes az ENSZ-től

A világ lányainak és asszonyainak szóló jókívánságait tolmácsolta a közelgő nemzetközi nőnap alkalmából kedden nyilvánosságra hozott üzenetében az ENSZ főtitkára. Bam Ki Mun rámutatott: a nők jogaiért vívott küzdelem nem csupán önmagáért való cél. Ez a Fö
2007. március 6. kedd 13:22 - Hírextra
A nemek közötti egyenjogúság és az emberi jogok érvényesülése elengedhetetlen a fejlődés, a béke és a biztonság szempontjából. Ennek ellenére még mindig messze vagyunk attól, hogy ez a felismerés egyetemes gyakorlattá váljon - hangsúlyozta a főtitkár.

A nők számos országban alig jutnak döntéshozó pozíciókhoz. A női munka továbbra is alulértékelt, alulfizetett vagy ellenszolgáltatás nélküli. A több mint 100 millió iskolázatlan gyerek többsége fiatal lány, és a több mint 800 millió analfabéta nagyobb része nő.

A legborzasztóbb ténynek nevezte Bam, hogy a nők és fiatal lányok elleni erőszak továbbra is jelen van az összes kontinensen. Ez a jelenség szörnyű károkat okoz a nők, családjaik és az egész társadalom életében. Ezért olyan fontos a nemzetközi nőnap, amely kihangsúlyozza a felelősséget a tartós érték- és szemléletváltásért, és arra ösztönzi a kormányokat, nemzetközi szervezeteket, a civil társadalmat és a magánszektort, hogy közösen dolgozzanak a női-férfi kapcsolatok átformálásán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását