2024. május 4. - Mónika, Flórián

Március 19. a határidő

Az oklevéllel már rendelkezők március 19-ig még beadhatják jelentkezési lapjukat a felsőoktatási intézmények által meghirdetett mesterképzésekre és kiegészítő alapképzésekre - olvasható az Országos Felsőoktatási és Inforációs Központ honlapján.
2007. március 6. kedd 09:11 - Hírextra
A Felsőoktatási felvételi tájékoztató és annak hivatalos kiegészítése szerint 30 intézményben (karon) 52 szakon indul el mesterképzés szeptemberben. A meghirdetett szakok listáján viszonylag nagy számban vannak jelen informatikai, zenei és katonai, rendvédelmi képzések. A mesterképzések jelentkezési feltételeit az egyetemek, főiskolák határozzák meg.

A bolognai folyamat részeként az egyetemek mellett a főiskolák is indíthatnak mesterszakot. Idén a Zsigmond Király Főiskola (ZSKF) volt az első, amely bölcsész területen élt a lehetőséggel, így 2007 szeptemberében elindulhat az első olyan mesterszak (vallástudományok), melyet nem egy egyetem indít.

A ZSKF mellett a Budapesti Műszaki Főiskola nyitott a mesterképzések felé, valamint több hitéleti főiskola is hirdetett mesterszakokat.

A bolognai folyamat bevezetésével ugyanakkor egyre csökken a meghirdetett kiegészítő képzések száma. Ennek ellenére idén még lényegesen több kiegészítő alapképzés került a tájékoztatóba, mint ahány mesterszak. A meghirdetett kiegészítő szakok lefedik a képzések szinte teljes spektrumát. Az ilyen képzésekre főiskolai végzettséggel lehet jelentkezni (ez a hagyományos főiskolai képzést jelenti, nem pedig a főiskolán elvégzett, "bolognai" alapképzéseket).
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását