2024. május 17. - Paszkál

Kétmilliónyi eszmei érték volt páncélban a gödör mélyén

42 védett mocsári teknőst mentettek meg az elmúlt napokban természetvédő aktivisták egy Kecskemét melletti bányagödörből, melyből korábban homokot bányásztak útépítéshez, és most betemetik az esővízzel megtelt gödröt.
2007. március 3. szombat 19:24 - Hírextra
A veszélybe került teknősökre nádkeresés közben bukkantak a természetbarátok. Először azt hitték, csak 2-3 állatot kell megmenteniük, de aztán látták, hogy sokkal többet - mesélte a Független Hírügynökségnek Barkóczi András, természetvédő aktivista, aki társával összesen 42 mocsári teknőst ásott ki az iszapból.

A sűrű iszaprétegben nehéz a teknősöket észrevenni, mivel a téli álmot alvó, mozdulatlan állatok csak néha tesznek egy önkéntelen mozdulatot.
A folyamatosan dolgozó munkagépektől pár méterre gyorsan kell túrkálni az iszapban, hogy minél több teknőst megmenthessenek. Amelyik a tóban marad, arra legalább két méteres földréteg kerül, így nem tudja magát tavasszal kiásni és elpusztul.

Az egyenként 50 ezer forint eszmei értékű teknősök egy részét a kecskeméti vadaskert fogadta be, ahol egy biztonságos veremben alhatnak tovább, a többieket a Kiskunsági Nemzeti Park őrei elengedték a nemzeti parkban.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását