2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Törvénymódosítás az iskolai erőszak megelőzéséért

Kötelező lenne iskolapszichológushoz, illetve nevelési tanácsadóba vinni a gyermeket, amennyiben agresszivitása, viselkedése alapján a tantestület ezt indokoltnak tartja - a többi között ez is szerepel az Új tudás programhoz kapcsolódó közoktatási törvény
2008. április 22. kedd 13:39 - Hírextra
Tatai-Tóth András az MTI kérdésére elmondta: a változás a közoktatási törvény módosításával egyidejűleg lépne hatályba. Ezt és az Új tudás programhoz kapcsolódó változtatásokat várhatóan még a tavaszi ülésszak alatt jóváhagyhatja a parlament.

A szocialista képviselő az elképzelés gyakorlati megvalósulásról közölte: a nevelési tanácsadók rendszere megfelelően kiépült, szükség esetén minden iskola számára elérhető. A problémás gyerekek odaküldése külön költségvetési támogatást nem igényel.

A módosítás értelmében ugyanakkor az iskolákban is kellene a probléma kezelésére felkészült szakembereket, iskolapszichológusokat foglalkoztatni - tette hozzá.

Fel kell mérni, hogy pontosan hol, hány iskolapszichológusra lehet szükség, s a költségvetési erőforrásokat ennek megfelelően kell odarendelni - mondta a szocialista képviselő az MTI kérdésére.
Szabó Zoltán, az Országgyűlés oktatási bizottságának elnöke közölte: a grémium is foglalkozik majd az iskolai erőszakkal, ha a Hiller István szakminiszter által felkért testület - várhatóan még a héten - leteszi az asztalra jelentését.

A szocialista politikusok úgy tudják, hogy törvénymódosításokat nem kezdeményez a testület a probléma kezelésére.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását