2024. május 5. - Györgyi

Sarkozy a borreklám-tilalom feloldásával kampányol

Ígérete szerint megfontolná a francia televíziókban és mozikban alkalmazott borreklám tilalmának feloldását Nicholas Sarkozy, amennyiben megnyeri az áprilisi köztársaságielnök-választást.
2007. március 1. csütörtök 13:41 - Hírextra
A jobbközép elnökjelölt támogatná a "mérsékelt borfogyasztást népszerűsítő reklámot" - jelentette be egy nagygyűlésen. A borreklámokat Franciaországban 1991-ben tiltották be, azzal egyidőben, hogy a külföldi borok keltette versenyhelyzet és a hazai termelés visszaesése miatt egyébként is súlyos helyzetbe került a francia boripar.

Franciaország a világ legnagyobb bortermelője, az ágazat mintegy 75 ezer embert foglalkoztat. "A bort nem sorolhatjuk egy kalap alá a dohánnyal vagy a kábítószerrel", fejtette ki helyi bortermelőknek Sarkozy, aki, bár nem fogyaszt alkoholt, ezúttal megkóstolta a sancerrei helyi nedűt. Az elnökjelölt azt ígérte, védelmezni fogja a francia bortermelőket, kitiltja a piacról azokat az import borokat, amelyek minőségben nem vehetik fel a versenyt a helyi borokkal.

Az utóbbi néhány évben a francia bortermelők alaposan megsínylették a versenyhelyzetet, amely főleg az Ausztráliából, az Egyesült Államokból és Chiléből érkező borok miatt alakult ki, ráadásul ebben az időszakban a fiatalok nagy része egyre inkább más alkoholos italokat részesít előnyben.

A legutóbbi felmérések szerint az elnökválasztások első fordulójában Nicholas Sarkozy és fő riválisa, Segolene Royal egyaránt a szavazatok 30 százalékára számíthat. Mindkettőjük számára kihívást jelent Francois Bayrou, aki immár 17 százalékos támogatottságot élvez, megelőzve Jean-Marie Le Pent a maga 11-14 százalékával. A közvélemény-kutatások a második fordulóra enyhe előnyt ígérnek Nicholas Sarkozynek.
Forrás: euractiv.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását