2024. április 24. - György

21 Greenpeace-es ellen indul eljárás

Összesen 21 ember ellen indít eljárást a rendőrség a csütörtöki Greenpeace-akció kapcsán, közülük 14 ellen rendzavarás szabálysértése miatt, hét ellen pedig vízi közlekedés veszélyeztetésének bűntette miatt.
2007. március 1. csütörtök 18:02 - Hírextra
 Az aktivisták közül 14-en a hídon - a vízi közlekedést nem veszélyeztetve - láncolták magukat a híd korlátaihoz. Velük szemben az I. kerületi rendőrkapitányság folytatja le az eljárást rendzavarás szabálysértése miatt. További hét aktivista magát és a közlekedést veszélyeztetve függött a folyó felett, ezért ellenük a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság folytat le az eljárást vízi közlekedés veszélyeztetésének bűntette miatt.

Mózes Szabina, a Greenpeace szóvivője az MTI-nek még az akció során elmondta: figyelemfelkeltő demonstrációjukkal azt kívánják elérni, hogy Gyurcsány Ferenc kormányfő egy hét múlva Brüsszelben a legszigorúbb uniós klímavédelmi vállalásokat támogassa.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását