2024. május 18. - Erik, Alexandra

Népszerűek a Tavaszi Fesztivál rendezvényei

Csaknem 50 helyszínen, több mint 120 programmal várják a közönséget a huszonhetedik Budapesti Tavaszi Fesztiválon (BTF). A szervezők idei közönségcsalogató újdonsága a LutriJegy akció - hangzott el a rendezvény keddi sajtótájékoztatóján.
2007. február 27. kedd 20:18 - Hírextra
A Budapesti Fesztiválközpontnál árult jegyek 85 százaléka elfogyott - mondta el a BTF fesztiváligazgatója. Zimányi Zsófia hangsúlyozta, ez nem jelenti azt, hogy a nézők ne tudnának bejutni az előadásokra, ha másként nem, állóhelyes belépőket akár az utolsó pillanatban is vásárolhatnak a nézők. Idei újdonság a "LutriJegy" akció. A fesztivál bizonyos koncertjeire 1000 forintos jeggyel a nézők akár a legjobb helyekre is leülhetnek.
A fesztiváligazgató hozzátette, a korábbi évekhez hasonlóan a huszonhetedik fesztiválon is lesznek ingyen előadások.

A huszonhetedik Budapesti Tavaszi Fesztivál nyitórendezvénye a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és Énekkar Kodály-estje, melyen Kocsis Zoltán vezényel. Ahogyan a tavalyi évben a Bartók-évhez kapcsolódott a BTF, úgy idén a 125 éve született Kodály Zoltán életműve adja a fesztivál keretét.

Március 21-én a karmester-legenda Riccardo Muti dirigálja a Philharmonia Zenekart a Művészetek Palotájában, március 30-án pedig ugyanott a hegedűvirtuóz Maxim Vengerovot hallhatja a közönség. A Vivaldi hegedűversenyek bajnokaként ünnepelt Nigel Kennedy másnap lép színpadra. Ránki Dezső, Kocsis Zoltán, Perényi Miklós, Szabadi Vilmos, csupán néhány név a magyar zenei élet élvonalából, akik fellépnek a bő két hét során. Világpremier Mario Serrano flamenco táncos és Balogh Kálmán cimbalomművész színpadi találkozása március 17-én a Jövő Háza Teátrumban.

Idén 16 vidéki város csatlakozott a Budapesti Tavaszi Fesztiválhoz. A BTF fővárosi díszvendége Győr lesz. A város polgármestere elmondta, több produkcióval is jelen lesznek a fesztiválon, először március 23-án a Győri Ütőegyüttes a Győri Balett táncosaival lép fel a MU Színházban, majd fotókiállításon mutatkozik be Győr a Vörösmarty téren.

A fesztivál záróeseménye Kodály János Háry Jánosa lesz a Művészetek Palotájában.
A Budapesti Tavaszi Fesztivál programjairól és akcióiról bővebb információ a: www.btf.hu oldalon.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását