2024. április 29. - Péter

Ünnepel a Gödör

Koncertekkel, kiállításokkal, performance-szal és táncelőadásokkal ünnepli ötödik születésnapját a budapesti Gödör Klub - közölte Maróti Dániel, a jövő szerdán kezdődő fesztivál egyik szervezője kedden, Budapesten.
2007. október 30. kedd 20:08 - Hírextra
Maróti Dániel a sajtótájékoztatón kiemelte: az ötnapos program az elmúlt öt év eszenciáját adja.
A szervező elmondta, hogy a fesztivál első napján a Tünet Együttes előadásában az Olyan Furcsa vagy ma című performance látható, fellép továbbá David Yengiberjan, a Triton, a Dresch Kvartett, valamint a Chalaban Együttes.

A második napon a folk- és a világzene kap hangsúlyt. A Kaláka együttes megzenésített verseket ad elő, majd a Fabula Rasa, a Romano Drom, továbbá a Napra együttes szórakoztatja a közönséget.

A harmadik nap estéje a Heaven Street Seven koncertjével indul, majd a Karavan Familia slágerei csendülnek fel. Jean Marc Torres táncperformance-szal lép a közönség elé, ezt a Krétakör Színész Tánczenekar koncertje követi - mondta a szervező.

Jövő szombaton az Átmeneti kabát lép színpadra, majd Bródy János. Az est további részében az elektronikus tánczenéé lesz a főszerep, a The Carbonfools és az Anima Sound System együttessel.
Maróti Dániel tájékoztatása szerint jövő vasárnap underground zenei kirándulásra invitálja a Gödör Klub az érdeklődőket: a Hobo Blues Band mellett a Balaton Klub zenél.

A szervező szólt arról is, hogy kiállítják az elmúlt öt év plakátjait és közszemlére bocsátják a Gödör Klub elleni feljelentéseket is.

Máté Péter, a Gödör Klubért Kulturális Egyesület egyik vezetője felidézte, hogy az Erzsébet téri Kulturális Központot és Parkot 2002 őszén Kakuk Judit ügyvéd és Filep Ákos építész azzal a szándékkal nyitotta meg, hogy bebizonyítsa: egy, a toleranciára épülő, sokszínű, befogadó közösségi tér, kulturális, művészeti találkozóhely életképes a város szívében.

Hangsúlyozta: az egyesület azért jött létre, hogy elősegítse a Gödör Klub fennmaradását, illetve építészetileg is teljessé válását.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását